WONING UIT 1678 TE NIEUW LOOSDRECHT

Uniek rijksmonument

In het centrum van Nieuw Loosdrecht is JeeGee Vastgoed B.V. eigenaar geworden van een uniek rijksmonument. Deze woning uit 1678 is een van de oudste woningen in Nieuw Loosdrecht en was jarenlang in gebruik als woning van een agrarisch bedrijf. Het monument is volledig gedateerd en zal worden voorzien van een compleet nieuwe geisoleerde rieten kap.

Bouwbedrijf Lichtenberg B.V. uit Rijssen verzorgt de renovatie van de buitenzijde. Het dak zal worden opgebouwd conform de voorschriften die gelden voor een monument maar met gebruik van nieuwe materialen en technieken. Nadat de buitenzijde compleet is vernieuwd zal ook het omliggende erf een facelift krijgen waarna het monument zal worden verkocht.

Voor de binnenzijde is een renovatieplan gemaakt door het vermaarde architectenbureau H&E Architecten uit Hilversum; een autoriteit op het gebied van renovatie van monumenten. Groot voordeel van deze benadering is dat een nieuwe koper maximaal kan profiteren van de belastingvoordelen die renovatie van monumenten met zich meebrengt.

Lichtenberg Planontwikkeling is een onderdeel van de Lichtenberg Bouwgroep
Octaanstraat 5 - 7463 PM Rijssen - T 0548 51 36 63 - F 0548 51 95 23 - E info@lichtenberg-planontwikkeling.nl

Scroll naar top